Гражданите на Ботевград искат да се направи национален референдум дали

...
 Гражданите на Ботевград искат да се направи национален референдум дали
Коментари Харесай

Във всеки храм ще се чете молитва срещу джендър конвенцията

 Гражданите на Ботевград желаят да се направи народен референдум дали България да ратифицира Истанбулската спогодба. Това съобщи юрист Мария Николова по време на гражданската полемика по покана на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, която се състоя през вчерашния ден в аулата на Софийския университет. Почти час лишиха първите слова, които бяха в интерес на конвенцията - на министър Цецка Цачева, на омбудсмана Мая Манолова и на британския дипломат у нас Ема Хопкинс. Остра реакция против документа и против словата им обаче съдържаха изявленията на десетките изказали се по-късно, единствено 4-5 от мненията бяха " за ".
Определено бе полемиката да продължи три часа и половина след началото в 11 ч. Около 12.30 ч. обаче излязоха всички депутати и самата Караянчева, насрочила пък от 13 ч. дебатите за вота на съмнение в Народно събрание. Към 13,30 ч. в аулата бяха останали към 60 души, които разговаряха между тях, до момента в който вървяха следващите изявления.  В началото Караянчева даде обещание, че всички изявления ще бъдат качени на уеб страницата на Народно събрание. Представители на БПЦ внесоха в залата хоругви, които останаха вътре от самото начало. Старозагорският митрополит Киприян прочете обръщението на Светия синод до Народното събрание и хората - да не одобряват конвенцията, противоречаща на вярата (ДУМА разгласява обръщението вчера). Залата приветства църквата, а някаква дама, скачайки към вратата, се развика: " Путин, Путин! " Присъстващите пък обсъждаха соло изявата на отец Дионисий, някогашен ръководител на църковното настоятелство на храма " Св. Ал. Невски ", освободен от длъжността от Светия синод през 2016 година, който в телевизионно предаване сутринта през вчерашния ден разгласи, че който гласоподава за конвенцията, би трябвало да бъде отстранен от църквата и на министрите да се забрани да влизат в църква.
Св. синод излезе с решение за усърдна молитва срещу приемането на конвенцията. Синодът прикани православните да се молят документът, водещ до " духовна гибел " на народа, да не бъде признат. А всеки ден във всички храмове и манастири да се отслужва молебният канон към Св. Богородица. Обръщението на Св. синод по отношение на утвърждението ще се прочете след светата Литургия от църковния амвон в неделя на 28 януари. 
              
За полемиката
Виж всички публикации от Велиана Христова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР